1. Is mijn mantelzorgwoning duurzaam?
De materialen die Boxtom gebruikt voor de bouw van uw mantelzorgwoning zijn van dusdanige kwaliteit dat u zult merken gekozen te hebben voor een kwalitatief goed product. Duurzaamheid staat voorop bij het adviseren en produceren. De mantelzorgwoning is verplaatsbaar en daarmee herbruikbaar op een andere locatie in plaats van slopen. Daarnaast vindt 95% van de productie plaats in de werkplaats, dus er zijn geen onnodige verplaatsingen en een optimale bouwlogistiek.
2. Hoe staat Boxtom tegenover maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Bij Boxtom staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Vanuit die gedachte zijn onze mantelzorgwoningen ontwikkeld. We gaan meer en meer naar een samenleving toe waarbij we in iedere fase van ons leven voor andere zorgen, dan wel dat er voor je gezorgd wordt. Boxtom ondersteunt deze ontwikkeling en geeft daar vanuit de kern van ons bestaansrecht, namelijk het voorzien in (tijdelijke)huisvesting, invulling aan door mantelzorgwoningen te ontwikkelen en te bouwen. De factor mens in het maatschappelijk verantwoord ondernemen zit als vanzelfsprekend verankerd in ons DNA.
Belangrijk bij de ontwikkeling en de bouw van de mantelzorgwoningen is dat er een gezonde balans is tussen de mensen, onze omgeving en het resultaat. Boxtom vindt het belangrijk een lerende organisatie te zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan opleiding en multifunctioneel werken. Op deze manier worden medewerkers in staat gesteld een mantelzorgwoning van A tot Z te bouwen wat betrokkenheid creëert en resulteert in kwaliteit en vakmanschap.
3. Hoe produceert Boxtom de mantelzorgwoningen op duurzame wijze?
Leveranciers van Boxtom dienen op duurzame wijze te produceren. We zien daarop toe bij de keuzes die we maken. Zo koopt Boxtom sinds jaar en dag groene energie in, al ruim voordat dit een begrip werd. Boxtom is grotendeels zelfvoorzienend in energie middels 3500 m2 zonnepanelen die ons van elektriciteit voorziet. Daarnaast werken we zoveel mogelijk vanuit het cradle to cradle principe waarbij we kiezen voor materialen die hergebruikt kunnen worden en afvalstromen zoveel mogelijk worden beperkt. Uiteraard moeten we winst maken om op een duurzame wijze te kunnen blijven ontwikkelen (zowel het product, als de organisatie en de mensen) en produceren. Niet ten koste van alles, maar in balans met de omgeving en naar redelijkheid.