Woningbouwverenigingen

Veelgestelde vragen

Zeker. Omdat de huisvesting van arbeidsmigranten bijna altijd maatwerk is ontwikkelen we samen met onze opdrachtgevers de juiste woningen. Daarbij toetsen we de woningen altijd aan de SNF norm. Ons advies is om daarnaast contact op te nemen met de gemeente. Vaak zie je dat de gemeente nog aanvullende eisen stelt.

Dat is zeker mogelijk. We hebben zelfs al een aantal van dit soort projecten gerealiseerd. Indien gewenst schakelen wij onze bouwtechniek om naar permanente bouw.

In de meeste gevallen regelen onze opdrachtgevers dit zelf. We ondersteunen dan en leveren de benodigde informatie aan. Wil je liever dat wij de vergunningsaanvraag voor je regelen? Geef het dan even bij ons aan, dan ontzorgen we je.

Wij hebben een aantal woningbouwverenigingen als klant. Onze tijdelijke woningen worden ingezet voor diverse toepassingen:

  1. Skaeve Huse
    Skaeve Huse is een bijzondere woonvorm bedoeld voor bewoners van de stad die zich niet aan een gewone woonomgeving aanpassen. Omdat ze dit niet kunnen of niet willen. Skaeve Huse is onder begeleiding wonen, in een rustige omgeving, met weinig prikkels van buitenaf.
  2. Wisselwoningen
    Een groot aantal woningen van woningcorporaties worden de komende jaren verduurzaamd. Hiervoor is vaak de toestemming van de bewoners nodig. Onze wisselwoningen, als tijdelijke oplossing, dragen daar zeer positief aan bij.
  3. Opvang vluchtelingen of asielzoekers
    Niet als permanente oplossing maar zeer zeker als tijdelijke oplossing kan gebruikt gemaakt worden van onze woonunits.

 

Over het algemeen gaat het in de samenwerking met woningbouwverenigingen om meer dan één woning. Op basis van een wensen- en eisenpakket – gemaakt door de woningbouwvereniging – in combinatie met het terrein waar de woningen komen te staan maken wij een voorstel. Daarin staat welke woningtypes er worden toegepast en waar ze op het beschikbare terrein geplaatst kunnen worden. Dit gaat natuurlijk in nauw overleg. Elk project en elke aanpak is project- en doelgroepafhankelijk.

Wij ontzorgen op het gebied van kleinschalige opvang, dus tot ca. 100 woningen. De wisselwoningen kunnen worden gehuurd en indien gewenst ook gekocht.

Een wisselwoning is een tijdelijke woning waarin mensen verblijven tijdens een verbouwing of in afwachting van een vaste woning Een wisselwoning kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en behoeften van de bewoners.

Mocht er onverhoopt een storing voordoen, dan staan onze servicemonteurs voor je klaar. Bel naar +31 (0)13-5349208 dan zorgen wij ervoor dat we zo snel mogelijk naar je toe komen om de storing of het defect te verhelpen.

We verzorgen tijdelijke huisvesting voornamelijk in Nederland en België (Vlaanderen). Wil je zeker weten of we actief zijn in jouw regio? Neem dan even contact met ons op.

Er zijn diverse types woonunits beschikbaar. De minimale huurperiode is afhankelijk van het type dat je gekozen hebt en staat vermeld bij de woning.

De plaatsing van een wisselwoning regelt onze buitendienst voor je. In de meeste gevallen plaatsen wij met onze eigen kraanwagen de unit. De kosten daarvan zijn afhankelijk van je locatie. Wanneer de locatie goed bereikbaar is plaatsen we deze met onze eigen kraanwagen, maar zodra de unit bijvoorbeeld over een huis getild moet worden dan schakelen we een telescopische kraan in. De kosten liggen in het laatste geval iets hoger.

We adviseren de unit door je huisinstallateur of vaste aannemer aan te laten sluiten. Doorgaans zijn zij het beste op de hoogte van de situatie bij jou op locatie.

Het begint allemaal bij het creëren van een degelijke ondergrond. Dit is afhankelijk van de situatie en hoelang de woningen moeten blijven staan. Wij komen hiervoor graag naar je toe om de situatie ter plekke te beoordelen en je van advies te voorzien.

Net als elke woning hebben ook wisselwoningen onderhoud nodig. We adviseren om met regelmaat de daken te laten controleren op verontreiniging zoals bladeren. Dit om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt en er lekkages ontstaan. Wanneer regulier onderhoud niet mogelijk is door jouzelf, kun je tegen betaling onze buitendienst inschakelen.

Dit hangt van een aantal factoren af. Hoeveel wisselwoningen heb je nodig? Wil je kopen of huren of een combinatie van koop en huur? Hoe snel heb je ze nodig? Wanneer we uit de bestaande verhuurvloot mogen leveren dan kunnen de eerste woningen doorgaans binnen 4 weken geleverd worden, gaat het om koop dan dien je voor de eerste woningen een levertijd van ca. 6 weken aan te houden na getekende opdracht. Over het algemeen is levertijd in verband met wisselwoningen geen probleem omdat voorbereidingen ruim op tijd plaats vinden.

Jazeker! Wanneer je wisselwoningen wilt huren ben je gebonden aan onze standaardafmetingen en afwerkingsniveau. Maar als je gaat kopen heb je natuurlijk alle vrijheid. Je kiest zelf de indeling en hebt volop inspraak in de materiaalkeuzes en het afwerkingsniveau.

Plaatsing gebeurt in eigen beheer door de buitendienst van Boxtom. In veel gevallen kunnen wij met onze eigen kraanwagen de woningen plaatsen. De kosten daarvan zijn afhankelijk van uw locatie. Als de locatie goed bereikbaar is kunnen we de unit plaatsen met onze eigen kraanwagen. Moet de woning over een huis worden getild of verder dan onze eigen kraanwagen aankan, dan schakelen we een telescopische kraan in. De kosten daarvoor liggen hoger dan die voor onze eigen kraanwagen

Voor de eigen kraanwagen geldt als regel dat de toegangsweg maar de locatie minimaal 3,5 meter breed moet zijn met een minimale doorgangshoogte van 4,5 meter. De vrije ruimte op de locatie moet idealiter 6 meter breed en 8 meter hoog zijn. Dit zijn optimale plaatsingsomstandigheden en gelden als richtlijn. Normaliter vindt er een locatiebezoek plaats door een deskundig medewerker van Boxtom om de situatie ter plekke te beoordelen en afspraken daaromtrent met u te maken.

Niet gevonden wat je zocht?