Een tijdelijke woonunit als je gaat bouwen of verbouwen

Ga je binnenkort aan de slag met de bouw of verbouw van een project? Dan is een tijdelijke woonunit wellicht iets voor jou. Wij hebben diverse woonunits op voorraad. Je huurt er al een vanaf € 415,- per maand.

verbouwen

Jij kiest, wij doen de rest

De zoektocht naar een tijdelijke woonunit voor als je gaat verbouwen is niet altijd even gemakkelijk. Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet ik rekening mee houden. Gelukkig hebben wij enorm veel ervaring en helpen we je graag. Wij zijn specialist op het gebied van (tijdelijke) huisvesting. Ons doel? Een comfortabele, fijne woning voor iedereen.

Zo realiseren we ook tijdelijke woonunits voor als je gaat bouwen of verbouwen en tijdelijk ergens anders moet wonen. Zo’n unit is een mobiele, verplaatsbare woonruimte die je kunt huren of kopen en vervolgens op je eigen terrein of een daarvoor bestemde locatie plaatst. Er zijn diverse maten en uitvoeringen. Allemaal voorzien van een keuken, badkamer en slaapkamer.

Een sfeerimpressie

verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen
verbouwen

Een breed aanbod aan tijdelijke huurwoningen

Huren of kopen?

Wij verhuren woonruimtes voor de periode waarin jij die nodig hebt. De huur is – na twee maanden vaste huur – maandelijks opzegbaar. Zoek je een woonruimte voor een langere termijn? Of op maat? Dan is kopen de beste oplossing.

Huren

  • Keuze uit standaardunits
  • Geen initiële investering nodig
  • Vaste huurprijs per maand
  • Huur maandelijks opzegbaar
  • Voordeliger bij korte periode

Kopen

  • Volledig op maat gemaakt
  • Keuze in afwerking en materiaal
  • Binnen +/- 6 weken klaar
  • Past bij jouw mensen en eisen
  • Voordeliger bij lange periode

Hoor het eens van een ander

We zijn super geholpen bij alles. Het plaatsen en ophalen ging vlot. Daarnaast was er direct een monteur toen de toiletknop stuk was gegaan.

Nomi

Goede service, degelijke en huiselijke woonunit om tijdelijk in te wonen

Stefan - Leopoldsburg

Onze verbouwing loopt op zijn einde.
Tot spijt moeten we afscheid nemen van onze tijdelijke fantastische woning 😊

Graag hadden wij laten weten dat jullie de unit mogen komen ophalen vanaf 1 juli.
Wij zouden verhuizen vanaf 26 juni dus vanaf 1 juli mogen jullie hem komen halen.

Alvast bedankt voor de tijdelijke accommodatie en de service.

Met vriendelijke groeten,

Tevreden BoxTom bewoners.

Vandeput

Afspraken worden goed nagekomen, de communicatie is duidelijk en probleempjes worden netjes opgelost. De unit was in goede staat,

De heer Stein

Dankzij Boxtom konden wij in alle rust en comfort genieten van onze verbouwing. Van plaatsing tot ophalen liep alles heel voorspoedig.

Fam. Naber
verbouwen

Onze aanpak

Zodra je een tijdelijke woonunit nodig hebt, helpen wij je bij het complete proces. Van het type woning dat aansluit bij je wensen tot de plaatsing van die unit. Voordat de woonunit wordt geplaatst, komt er altijd een specialist bij jou op locatie. Deze geeft aan wat er wel en niet mogelijk is en welke voorzieningen je eventueel dient te treffen.

Heb je een vraag over 
onze woonunits?

Veelgestelde vragen over onze tijdelijke woonunits

De belangrijkste reden is dat het rust geeft. Het bouwen of verbouwen van een huis is voor veel mensen één van de grootste uitgave in hun leven. Tijdens het proces wil je zo min mogelijk onaangename verassingen tegenkomen. Dat voorkom je door zoveel mogelijk aanwezig te zijn en niet op afstand keuzes te maken. Daarnaast zie je vanuit een woonunit de complete bouw of verbouw ontstaan. In plaats van dat het stress oplevert geeft het plezier en voldoening.

Er zijn diverse types woonunits beschikbaar. De minimale huurperiode is afhankelijk van het type dat je gekozen hebt en staat vermeldt bij de woning.

De plaatsing van een tijdelijke woonunit regelt onze buitendienst voor je. In de meeste gevallen plaatsen wij met onze eigen kraanwagen de unit. De kosten daarvan zijn afhankelijk van je locatie. Wanneer de locatie goed bereikbaar is plaatsen we deze met onze eigen kraanwagen, maar zodra de unit bijvoorbeeld over een huis getild moet worden dan schakelen we een telescopische kraan in. De kosten liggen in het laatste geval iets hoger.

Voor onze eigen kraanwagen geldt dat de toegangsweg maar de locatie minimaal 3,5 meter breed moet zijn met een minimale doorgangshoogte van 4,5 meter. De vrije ruimte op de locatie is idealiter 6 meter breed en 8 meter hoog. Dit zijn optimale plaatsingsomstandigheden en gelden als richtlijn. Voordat de unit geplaatst wordt brengt een deskundig medewerker een bezoek en beoordeelt de plaats. Vervolgens stemmen we met jou af hoe de aanpak van het project eruit gaat zien.

We adviseren de unit door je huisinstallateur of vaste aannemer aan te laten sluiten. Doorgaans zijn zij het beste op de hoogte van de situatie bij jou op locatie.

Het begint allemaal bij het creëren van een degelijke ondergrond. Dit is afhankelijk van de situatie en hoe lang je de woonunit wilt laten staan. Wij komen hiervoor graag naar je toe om de situatie ter plekke te beoordelen en je van advies te voorzien.

Net als elke woning heeft ook een tijdelijke woonunit onderhoud nodig. We adviseren om met regelmaat het dak te laten controleren op verontreiniging zoals bladeren. Dit om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt en er lekkages ontstaan. Wanneer regulier onderhoud niet mogelijk is door jouzelf, kun je tegen betaling onze buitendienst inschakelen.

Dat is afhankelijk of je huur of koopt. Betreft huur hebben wij een behoorlijke verhuurvloot aan units beschikbaar. Het is alleen niet zo dat al die units op elk gewenst beschikbaar zijn. Uiteraard hebben wij een goed zicht op wanneer er een woning terugkomt uit de verhuur. De richtlijn is dat je ten minste drie maanden voordat je een unit nodig hebt, een huurovereenkomst bij ons aan gaat. Op die manier hebben wij voldoende tijd om de juiste woning voor je te reserveren.

Koop je liever een woonunit? Dat kan ook! We hebben een eigen werkplaats waar we de woningen bouwen. Van de start tot de plaatsing zijn we zo’n zes weken bezig. Dit is afhankelijk van het type woning en het afwerkingsniveau.

Jazeker! Wanneer je een woonunit wilt huren ben je gebonden aan onze standaardafmetingen en afwerkingsniveau. Maar als je gaat kopen heb je natuurlijk alle vrijheid. Je kiest zelf de indeling en hebt volop inspraak in de materiaalkeuzes en het afwerkingsniveau.

In principe heb je voor een tijdelijke woonunit een vergunning nodig. Wel adviseren we je altijd om contact op te nemen met je gemeente om verrassingen te voorkomen.

Mocht er onverhoopt een storing voordoen, dan staan onze servicemonteurs voor je klaar. Bel naar +31 (0)13-5349208 dan zorgen wij ervoor dat we zo snel mogelijk naar je toe komen om de storing of het defect te verhelpen.

We verzorgen tijdelijke huisvesting voornamelijk in Nederland en België (Vlaanderen). Wil je zeker weten of we actief zijn in jouw regio? Neem dan even contact met ons op.

Plaatsing gebeurt in eigen beheer door de buitendienst van Boxtom. In veel gevallen kunnen wij met onze eigen kraanwagen de woningen plaatsen. De kosten daarvan zijn afhankelijk van uw locatie. Als de locatie goed bereikbaar is kunnen we de unit plaatsen met onze eigen kraanwagen. Moet de woning over een huis worden getild of verder dan onze eigen kraanwagen aankan, dan schakelen we een telescopische kraan in. De kosten daarvoor liggen hoger dan die voor onze eigen kraanwagen

Voor de eigen kraanwagen geldt als regel dat de toegangsweg maar de locatie minimaal 3,5 meter breed moet zijn met een minimale doorgangshoogte van 4,5 meter. De vrije ruimte op de locatie moet idealiter 6 meter breed en 8 meter hoog zijn. Dit zijn optimale plaatsingsomstandigheden en gelden als richtlijn. Normaliter vindt er een locatiebezoek plaats door een deskundig medewerker van Boxtom om de situatie ter plekke te beoordelen en afspraken daaromtrent met u te maken.

Wat te doen bij brand, storm of waterschade?

Bij brand, storm of waterschade aan een tijdelijke woonunit is het belangrijk om snel te handelen om verdere schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je veilig bent. Als één van deze situaties zich voordoet is het belangrijk om de schade achteraf te melden bij de verzekeraar en om foto’s te maken. Laatstgenoemde dient als bewijsmateriaal voor de verzekeraar. Daarnaast is het verstandig om een expert in te schakelen om de schade te laten beoordelen. Uiteraard zijn onze servicemonteurs beschikbaar om je te helpen bij het herstellen van de schade.

Extra service voor aannemers

Als aannemer is het belangrijk om niet alleen de bouwwerkzaamheden goed uit te voeren, maar ook om aandacht te besteden aan de woonomstandigheden van je klanten tijdens de bouwperiode. Is het nodig om tijdelijk ergens anders te wonen tijdens de bouw of verbouwing van een project? Verwijs ze gerust door naar ons. We zijn gespecialiseerd in het realiseren van tijdelijke huisvesting voor zowel particulieren als bedrijven. Bij ons vind je een ruim aanbod van verplaatsbare woonunits. Van huur tot koop, van kleine tot grote woning.