Er zijn veel opties wat betreft maatwerk in de mantelzorgwoning

Sinds de vrouw van Meneer Bakker een aantal jaar geleden is overleden, is hij alleenstaand. Meneer Bakker besloot een mantelzorgwoning aan te schaffen en in de tuin te plaatsen, zodat zijn zoon in zijn huis kon gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Meneer Bakker vertelt over dit proces.

Waarom heeft u besloten om een mantelzorgwoning aan te schaffen?

Jarenlang heb ik samen met mijn vrouw in ons huis gewoond, maar toen zij overleed werd het woning te groot voor mij alleen. Ik heb aan mijn zoon gevraagd of hij ervoor open stond om in het huis te gaan wonen en hij ging eigenlijk direct akkoord. Hij kwam toch al vaak bij mij over de vloer omdat hij het heerlijk vindt om aan onze motors te sleutels in de garage. Ik wilde wel graag in de buurt blijven wonen, dus dit was de beste oplossing voor ons beiden. Zo hebben we op den duur samen besloten om een mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen. Een kennis van mij heeft ook een woning van Boxtom en is daar erg tevreden over. Nadat ik hem had gesproken wist ik dat ik dit ook wilde. In het begin moest ik even wennen, ik heb namelijk veel spullen weggedaan. Nu ik een tijdje in de woning zit, bevalt het heel goed. Ik vind het comfortabel wonen.

Hoe heeft u het proces naar een mantelzorgwoning gestart?

Ruim een jaar geleden zijn we naar de gemeente gestapt voor een gesprek wat betreft de mantelzorgwoning. Daar ging een poosje overheen en nadat we een positief antwoord kregen, hebben we direct contact opgenomen met Boxtom. Ik ben begin juli gestart met de zoektocht en begin november is alles definitief gemaakt. De woonunit is in januari geplaatst dus dat vond ik snel gaan. Ik vond het fijn dat de mantelzorgwoning op korte termijn geplaatst kon worden. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, wil je snel doorpakken en dat kon via Boxtom.

Hoe vond u het contact met Boxtom gaan?

Ik heb het contact als erg prettig ervaren. Via mijn kennis in de buurt ben ik met Boxtom in contact gekomen en vanaf het eerste moment gaven de medewerkers mij veel van het Brabantse vertrouwen. Ik vond de website erg overzichtelijk met voldoende nuttige informatie. Na het eerste gesprek met Boxtom heb ik eigenlijk niet verder gekeken naar andere aanbieders. Tijdens dat gesprek zijn al mijn wensen besproken: ik heb de mantelzorgwoning gekocht en daardoor had ik veel inspraak op mijn eigen indeling. Dat vond ik heel belangrijk! De woning is nu volledig naar mijn smaak gemaakt, zodat ik er lang plezier van heb. Ook werd ik tijdens het gesprek geadviseerd door één van de medewerkers van Boxtom en daar heb ik veel aan gehad. Ik ben van nature een persoon die zich snel zorgen maakt, dus wilde ik van een specialist horen wat wel en niet mogelijk was. Het werd me al snel duidelijk dat er veel opties zijn voor maatwerk, waardoor ik het gevoel had dat ik de juiste keuze maakte.

Wat wilde u precies voor maatwerk in de woning?

Omdat ik nog niet hulpbehoevend ben, wilde ik graag wat wensen doorgeven waardoor ik vind dat de woonunit geschikter is voor mij. Niets is onmogelijk! Ik heb allerlei aanpassingen laten doen en dat kan ook allemaal. Ik heb bijvoorbeeld schuifdeuren naar de badkamer en de keuken is precies zoals ik ‘m vooraf in gedachten had. Zelf de plaats van de deur en ramen kan naar wens worden gemaakt! Door het meedenken, het goede advies en het persoonlijke contact ben ik zeer te spreken over de diensten van Boxtom.