14 Wisselwoningen in Vlaardingen

wisselwoning in Vlaardingen

Wisselwoningen bieden woningcorporaties een uitkomst tijdens het renovatie proces

Op het moment dat een woningbouwvereniging gaat verbouwen of verduurzamen moeten de  bewoners tijdelijk worden ondergebracht zodat de woningen geschikt gemaakt kunnen worden voor verbouwing. Het aanbieden van een wisselwoning heeft veel voordelen voor woningbouwcorporaties. De wisselwoning zorgt voor een fijne en prettige woonomgeving tijdens de verbouwing of renovatie voor bewoners. Bij Boxtom denken we graag mee over hoe wisselwoningen uw project kunnen helpen.

We hebben al verschillende woningbouwcorporaties kunnen helpen bij het realiseren van huisvesting tijdens hun renovatie project. Eén van deze projecten is de plaatsing van wisselwoningen in Vlaardingen. Voor deze stichting hebben we wisselwoningen geplaatst zodat bewoners prettig kunnen wonen tijdens de verduurzaming van hun appartement.

Voor dit project dienden de wisselwoningen te worden geplaatst in de directe nabijheid van de appartementen, te midden van een parkachtige omgeving. Bij de plaatsing van de woonunits moest de beplanting, met name de bomen, ongeschonden blijven. Dat betekende passen, meten en creatief omgaan met de beschikbare ruimte. In verband met de geringe onderlinge afstand tussen de woonunits zijn er brandwerende voorzieningen getroffen in de wisselwoningen.

De wisselwoningen zijn voorzien van een groene gevelkleur, zodat het uiterlijk van de woningen aansluit bij de huisstijl van de opdrachtgever. De woningbouwcorporatie laat daarmee heel nadrukkelijk zien de bewoners te willen voorzien van passende woonruimte tijdens de renovatie. Een bijkomend voordeel is dat de woonunits, dankzij de gekozen kleur, naadloos opgaan in de omgeving.

Een sfeerimpressie 

Wisselwoning Vlaardingen
wisselwoning in Vlaardingen
Wisselwoning Vlaardingen
Wisselwoning capelle aan de ijsel

Het traject bij Boxtom

Op basis van feedback vanuit andere projecten is er besloten om alle wisselwoningen uit hetzelfde woningtype te laten bestaan. Dit voorkomt discussie tussen bewoners onderling en de woningbouwvereniging.

Vanuit de vraagstelling van de stichting zijn er 14 wisselwoningen geleverd. Deze wisselwoningen zijn opgebouwd volgens ons woningtype B1. De woonunits zijn 54m² groot en zijn voorzien van drie slaapkamers, een keukenblok, woonruimte en badkamer met douche, toilet, wastafel, boiler en wasmachine aansluiting.

Plattegrond