Boxtom voldoet aan de prijs, snelheid en denkt mee

Mevrouw de Boer vertelt meer over dit proces en het advies van Boxtom.

Mevrouw de Boer woont samen met haar man in een mantelzorgwoning, bij haar schoonouders. Zij zijn nog niet toe aan de stap richting een verzorgingstehuis, maar hebben wel behoefte aan de nodige hulp. Zo zijn ze gezamenlijk tot de oplossing gekomen om vijf units te plaatsen. Mevrouw de Boer vertelt meer over dit proces en het advies van Boxtom.

Wat was voor u de reden om op zoek te gaan naar een mantelzorgwoning?

Mijn man sleutelt graag aan auto’s en heeft hier de ruimte om dat te doen. Ik heb op deze plek paarden staan waar ik vaak te vinden ben. Ook omdat mijn schoonouders en tante hier wonen. Het idee om een unit te plaatsen bestaat al heel lang, maar dat mocht acht jaar geleden niet. Destijds was het een vereiste om tegen een bestaande woning aan te bouwen, nu is dat gelukkig anders. Toen we erachter kwamen dat we nu wel een mantelzorgwoning mochten plaatsen, ging het snel. Wij wonen op dit moment in de mantelzorgwoning tot mijn schoonouders niet meer uit de voeten kunnen, dan wisselen we simpelweg om. Mijn schoonouders zijn superblij met dit besluit!

Wanneer is de knoop doorgehakt en hoe snel is het proces toen verlopen?

Wij zijn in november gaan oriënteren, begin december hebben we de aankoop gedaan en in maart was de plaatsing. De levertijd was veel sneller dan wij in het begin dachten, dat was een grote meevaller. De medewerkers van Boxtom hebben ons goed geadviseerd! Zo konden we vanuit ons oude huis rechtstreeks in de mantelzorgwoning en dat heeft ons een hoop gedoe bespaard. In een vroeg stadium ben ik al naar de gemeente gegaan om te kijken wat mogelijk was. Zij vertelden ons dat we geen vergunning nodig hadden om de woonunit te plaatsen, ideaal.

Heeft u nog met meerdere partijen om de tafel gezeten?

We zijn alleen bij Boxtom geweest, daar hadden we vanaf de start een goed gevoel bij. Op internet hebben we nog wel een poging gedaan naar houten woningen en chaletjes, maar die zijn ontzettend duur. Daar zijn we uiteindelijk op afgehaakt. Op de site van Boxtom stond duidelijke informatie met realistische prijzen, daarom zijn we niet eens verder gaan zoeken. Terugkijkend op het proces zijn we blij dat we met Boxtom in zee zijn gegaan! Wijzelf, onze schoonouders en mijn tante zijn allemaal tevreden met de woonunits, ik zou Boxtom bij iedereen aanraden.