Een kangoeroewoning voor jou en je familie

Het concept kangoeroewoning wordt in Nederland steeds populairder. En dat is niet zo gek. Veel mensen zijn op zoek naar een alternatief voor een verzorgings- of verpleeghuis voor hun geliefden. Het Australische concept dient vaak als ideale oplossing. Benieuwd? Lees dan even verder.

Wat is een kangoeroewoning precies?

Een kangoeroewoning is een woonconcept waarbij meerdere generaties van een familie samenwonen in één huis maar wel hun eigen zelfstandige wooneenheid hebben. Het idee is dat oudere familieleden - zoals grootouders - kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving en tegelijkertijd kunnen worden ondersteund door hun kinderen.

Een kleine sfeerimpressie

Prefab kangoeroewoning

Kangoeroewoningen worden bij ons op de werkplaats in Goirle gemaakt. We noemen het dus ook wel een prefab kangoeroewoning. Vooraf bespreken we de wensen en eisen van jou en je familie en verwerken deze tot één woonvoorziening. Vervolgens gaan wij aan de slag met de realisatie van de woning. We prefabriceren de woning en plaatsen deze vervolgens bij jou op locatie.

En hoe ziet dat er precies uit?

Uiteraard is een kangoeroewoning volledig op maat te maken. Een typische woning heeft twee of meerdere aparte wooneenheden die met elkaar verbonden zijn door een gemeenschappelijke ruimte als een woonkamer, keuken of eetkamer. Elke wooneenheid heeft een eigen ingang, keuken, badkamer en slaapkamer(s).

 

De voordelen van een kangoeroewoning

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het wonen in een Kangaroewoning:

 • Meer sociale contacten
  Door samen te wonen met familieleden, kunnen sociale contacten worden vergroot. Vooral voor oudere familieleden is dit zeer prettig. Zeker om de kans op vereenzaming te minimaliseren.
 • Ondersteuning en zorg
  In een Kangaroewoning kunnen familieleden elkaar ondersteunen en zorgen voor elkaar. Denk aan hulp bij dagelijkse taken zoals koken, boodschappen doen en medicijnen innemen. Uiteraard genieten jongere familieleden van de ervaring, wijsheid én gezelligheid van oudere familieleden.
 • Kostenbesparing
  Het delen van een woning kan kostenbesparend zijn, vooral voor oudere familieleden die anders alleen in een verzorgingshuis gaan wonen. Door samen te wonen is het mogelijk de kosten voor huur, nutsvoorzieningen en andere uitgaven met elkaar te delen.
 • Flexibiliteit
  Kangaroewoningen zijn aan te passen naar de behoeften van jou en je familie. Groeit de familie of verandert de samenstelling? Dan is het relatief eenvoudig om een extra slaapkamer of andere voorziening te realiseren.
 • Duurzaamheid
  Het delen van een woning draagt bij aan duurzaamheid. Door het delen van middelen zoals verwarming, water en elektriciteit wordt het totale verbruik vermindert.

Heb je interesse in een kangoeroewoning?

Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoekje aan onze werkplaats in Goirle. Dan bespreken we onder het genot van een bakkie koffie jouw wensen en eisen.