Stel ons een vraag

Helemaal thuis.

Mantelzorgwoningen Boxtom home header

Mantelzorgwoningen: de plek waar geleefd wordt

Boxtom is al sinds 2003 gespecialiseerd in het bouwen en plaatsen van mantelzorgwoningen. Daarom weten wij precies aan welke eisen de woningen moeten voldoen.

 

Een mantelzorgwoning is de uitkomst voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. We plaatsen de tijdelijke woning naast of in de buurt van uw eigen woning. Meestal in de tuin. Zowel de mantelzorger als de bewoner behouden hun privacy. U woont ieder zelfstandig, maar toch vlak bij elkaar. Het geeft een geruststellend gevoel dat u gewoon even bij elkaar binnen kunt lopen. Iedereen wil toch in hun vertrouwde omgeving blijven wonen zolang het kan?

 

Milieuvriendelijke mantelzorgwoningen

Boxtom heeft het volledige productieproces in eigen hand. Wij bouwen de mantelzorgwoningen zelf, in onze werkplaats in Goirle. Of we maken een gebruikte unit weer zo goed als nieuw. We kiezen hierbij voor duurzame grondstoffen en beperken onze afvalstroom. Daarmee houden we de impact op het milieu klein en bieden we u de garantie van kwaliteit. Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen plaatsen we de unit op uw locatie. Daardoor woont u direct comfortabel.

 

Gedurende de hele woonperiode zorgen wij ervoor dat het prettig wonen blijft. Onze servicemonteurs staan altijd voor u klaar bij een storing of defect. Verandert de zorgvraag? Dan zijn eenvoudige aanpassingen aan de woning snel te realiseren.

 

Onze volledige aanpak is erop gericht om u zo snel en goed mogelijk wooncomfort te bieden. Alle woonunits van Boxtom zijn uitgerust met een slaapvertrek, sanitaire ruimte, woonkamer en een hal. Ze zijn gemakkelijk warm te houden met elektrische wandconvectoren. Daarnaast werken we in nieuwe units met ledverlichting. Hiermee dringen we het stroomverbruik verder terug.

 

Vergunning mantelzorgwoningen

Een vergunning aanvragen? Vaak is er voor het plaatsen van een mantelzorgwoning geen vergunning nodig. Wel moet dan aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. In sommige gemeentes is een vergoeding beschikbaar. Wij denken hierin met u mee.

Zien is geloven

Het beste advies dat wij u kunnen geven is: kom gezellig langs bij ons bedrijf in Goirle. Wij verwelkomen u er graag. We beginnen met een kop heerlijke koffie met een Brabants worstenbroodje. Daarna krijgt u een rondleiding door de werkplaats. En tot slot kunt u uitgebreid onze mantelzorgwoningen bekijken. Ervaar de rust en ruimte van deze compacte en zeer complete woning.

mantelzorgwoningen Gesprek werkplaats

Boxtom:
helemaal thuis.

 

Andere klanten gingen u voor. Hier vindt u verhalen over bewoners van mantelzorgwoningen. Lees hun verhaal, bruikbare tips en inspiratie.

In 10 stappen helemaal thuis.

mantelzorgwoningen bdf2048 min
1
Group 138

Bezichtiging mantelzorgwoning bij Boxtom + zet uw wensen op papier

mantelzorgwoningen Stap 1

Neem een kijkje in de werkplaats van Boxtom. Zo ziet u hoe alle woonunits vanaf het begin tot de oplevering gemaakt worden. We lichten het proces toe en bij het kopen van een woonunit spreken we samen de stappen door. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over wat uw wensen zijn, zodat we de ideale woning voor u kunnen bouwen.

2
Group 41

Locatiebezichtiging. Toelichting op het voorstel en de kostenindicatie

mantelzorgwoningen Stap 2

We komen bij u thuis langs om uw locatie te bezichtigen. Zo weten we direct of het mogelijk is om een woonunit te plaatsen en welke grondwerkzaamheden voorbereid moeten worden. We bespreken samen het voorstel. Hierin komen de voorzieningen, de maatvoering en een inschatting van de kosten naar voren. U bekijkt het voorstel, zodat we dit kunnen bespreken en verder uitwerken.

3
Group 39

Definitieve offerte ter akkoord

mantelzorgwoningen Stap 3

Na het gesprek sturen wij u de definitieve offerte met alle specificaties toe ter akkoord. Hierin zijn alle kosten voor het voorbereiden, bouwen en plaatsen van de woonunit opgenomen.

4
Group 40

Start van de bouw

mantelzorgwoninen Stap 4

Zodra de offerte getekend is en alle vraagstukken voor beide partijen zijn beantwoord, starten we met de bouw van uw woonunit. Dit doen we in onze eigen werkplaats in Goirle. Hier zetten  we ieder project afzonderlijk in elkaar. We starten met een kaal frame en bouwen dit uit met de vloer, het plafond, het houtenskelet, isolatie en beplating om te komen tot het eindproduct – uw woning!

5
Group 36

U zorgt dat de grondwerken zijn uitgevoerd

mantelzorgwoningen Stap 5

Het is belangrijk dat de woonunit op een goede ondergrond komt te staan.

6
Group 32

U ontvangt tussentijdse voortgangsfoto’s van de bouw van uw woning

Stap 6

We houden u gedurende het bouwproces op de hoogte door middel van voortgangsfoto’s. Deze sturen we u tussentijds op, zodat u precies weet hoe ver we zijn met het bouwen van uw woning.

7
Group 33

Oplevering van de mantelzorgwoning

Stap 7

De bouw van uw woonunit is afgerond en kan geplaatst worden! Vooraf is al een afspraak met u gemaakt over de exacte plaatsingsdatum. Onze medewerkers plaatsen de woning en zorgen dat deze instapklaar is, zodat u de woning direct in gebruik kunt nemen.

8
Group 31

Evaluatiebezoek na 4 weken

Mantelzorgwoningen Stap 8

Na ongeveer vier weken komen we langs om met u te bespreken hoe de woning bevalt. Dit zal met dezelfde contactpersoon zijn waar u voorheen ook contact mee heeft gehad.

9
Group 34

Blijvende onderhouds- en reparatieservice

Stap 9

Wij bieden u een blijvende onderhouds- en reparatieservice. Dat betekent dat u gedurende de hele periode dat u de woning in gebruik heeft, kunt rekenen op onze service. U kunt altijd contact opnemen met een medewerker van Boxtom en wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

10
Group 35

Verkoopbemiddeling na afloop woonperiode

Mantelzorgwoningen Stap 10

Na de woonperiode kunnen we eventueel bemiddelen in de verkoop van de woning. Neem daarvoor contact op.

Icoon cta vraag oranje Icoon cta vraag wit1

Stel ons een vraag