Stel ons een vraag

Interview Meneer Bakker – bewoner mantelzorgwoning

‘Er zijn veel opties wat betreft maatwerk in de mantelzorgwoning!’

mantelzorgwoning Boxtom interview pagina bakker

Sinds de vrouw van Meneer Bakker een aantal jaar geleden is overleden, is hij alleenstaand. Meneer Bakker besloot een mantelzorgwoning aan te schaffen en in de tuin te plaatsen, zodat zijn zoon in zijn huis kon gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Meneer Bakker vertelt over dit proces.

Waarom heeft u besloten om een mantelzorgwoning aan te schaffen?

‘Jarenlang heb ik samen met mijn vrouw in ons huis gewoond, maar toen zij overleed werd het woning te groot voor mij alleen. Ik heb aan mijn zoon gevraagd of hij ervoor open stond om in het huis te gaan wonen en hij ging eigenlijk direct akkoord. Hij kwam toch al vaak bij mij over de vloer omdat hij het heerlijk vindt om aan onze motors te sleutels in de garage. Ik wilde wel graag in de buurt blijven wonen, dus dit was de beste oplossing voor ons beiden. Zo hebben we op den duur samen besloten om een mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen. Een kennis van mij heeft ook een woning van Boxtom en is daar erg tevreden over. Nadat ik hem had gesproken wist ik dat ik dit ook wilde. In het begin moest ik even wennen, ik heb namelijk veel spullen weggedaan. Nu ik een tijdje in de woning zit, bevalt het heel goed. Ik vind het comfortabel wonen.’

 

Hoe heeft u het proces naar een mantelzorgwoning gestart?

‘Ruim een jaar geleden zijn we naar de gemeente gestapt voor een gesprek wat betreft de mantelzorgwoning. Daar ging een poosje overheen en nadat we een positief antwoord kregen, hebben we direct contact opgenomen met Boxtom. Ik ben begin juli gestart met de zoektocht en begin november is alles definitief gemaakt. De woonunit is in januari geplaatst dus dat vond ik snel gaan. Ik vond het fijn dat de mantelzorgwoning op korte termijn geplaatst kon worden. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, wil je snel doorpakken en dat kon via Boxtom.’

 

Hoe vond u het contact met Boxtom gaan?

‘Ik heb het contact als erg prettig ervaren. Via mijn kennis in de buurt ben ik met Boxtom in contact gekomen en vanaf het eerste moment gaven de medewerkers mij veel van het Brabantse vertrouwen. Ik vond de website erg overzichtelijk met voldoende nuttige informatie. Na het eerste gesprek met Boxtom heb ik eigenlijk niet verder gekeken naar andere aanbieders. Tijdens dat gesprek zijn al mijn wensen besproken: ik heb de mantelzorgwoning gekocht en daardoor had ik veel inspraak op mijn eigen indeling. Dat vond ik heel belangrijk! De woning is nu volledig naar mijn smaak gemaakt, zodat ik er lang plezier van heb. Ook werd ik tijdens het gesprek geadviseerd door één van de medewerkers van Boxtom en daar heb ik veel aan gehad. Ik ben van nature een persoon die zich snel zorgen maakt, dus wilde ik van een specialist horen wat wel en niet mogelijk was. Het werd me al snel duidelijk dat er veel opties zijn voor maatwerk, waardoor ik het gevoel had dat ik de juiste keuze maakte.’

 

Wat wilde u precies voor maatwerk in de woning?

‘Omdat ik nog niet hulpbehoevend ben, wilde ik graag wat wensen doorgeven waardoor ik vind dat de woonunit geschikter is voor mij. Niets is onmogelijk! Ik heb allerlei aanpassingen laten doen en dat kan ook allemaal. Ik heb bijvoorbeeld schuifdeuren naar de badkamer en de keuken is precies zoals ik ‘m vooraf in gedachten had. Zelf de plaats van de deur en ramen kan naar wens worden gemaakt! Door het meedenken, het goede advies en het persoonlijke contact ben ik zeer te spreken over de diensten van Boxtom.’

Benieuwd naar onze mantelzorgwoningen? Bekijk hier ons aanbod.

Lees een van onze andere klantverhalen

Boxtom interview pagina dijkstra mantelzorgwoning

Interview Mevrouw Dijkstra – mantelzorger

‘Boxtom zorgde bij elke stap voor duidelijkheid en kwaliteit’

Mevrouw Dijkstra is mantelzorger van haar moeder. Ze woont met haar man in de hoofdwoning en haar moeder verblijft zelfstandig in de mantelzorgwoning op het erf. Mevrouw Dijkstra heeft recentelijk de mantelzorgwoning voor haar moeder aangeschaft en vertelt graag over haar ervaringen.

Boxtom interview pagina de boer

Interview Mevrouw de Boer – bewoner mantelzorgwoning

‘Boxtom voldoet aan de prijs, snelheid en denkt mee’

Mevrouw de Boer woont samen met haar man in een mantelzorgwoning, bij haar schoonouders. Zij zijn nog niet toe aan de stap richting een verzorgingstehuis, maar hebben wel behoefte aan de nodige hulp. Zo zijn ze gezamenlijk tot de oplossing gekomen om vijf units te plaatsen. Mevrouw de Boer vertelt meer over dit proces en het advies van Boxtom.

mantelzorgwoning Boxtom interview pagina bakker

Interview Meneer Bakker – bewoner mantelzorgwoning

‘Er zijn veel opties wat betreft maatwerk in de mantelzorgwoning!’

Sinds de vrouw van Meneer Bakker een aantal jaar geleden is overleden, is hij alleenstaand. Meneer Bakker besloot een mantelzorgwoning aan te schaffen en in de tuin te plaatsen, zodat zijn zoon in zijn huis kon gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Meneer Bakker vertelt over dit proces.

Woonunit Boxtom interview pagina jansen

Interview Meneer Jansen – bewoner mantelzorgwoning

‘Bij Boxtom voelden we ons echt gehoord en begrepen’

Meneer Jansen woont met zijn vrouw in het buitengebied bij zijn dochter en schoonzoon op het terrein. De kinderen en kleinkinderen zien ze dagelijks. Ze vinden het heerlijk om zo dicht bij de familie te zijn en staan volledig achter hun beslissing om in een mantelzorgwoning te gaan wonen. Meneer Jansen deelt zijn ervaringen over Boxtom en de woning waar ze nu in wonen.

Boxtom mantelzorgwoning interview pagina de vries

Interview Meneer de Vries – bewoner mantelzorgwoning

‘Ik ben 100% tevreden over Boxtom!’

Meneer de Vries woont in een mantelzorgwoning bij zijn zoon en kleinkinderen op het erf. Dat zorgt voor dagelijkse fijne momenten met de hele familie, iets waar Meneer de Vries erg van geniet. Hij moest destijds op korte termijn schakelen, omdat zijn gezondheid achteruitging. Meneer de Vries brengt het proces in kaart en vertelt over zijn ervaringen met Boxtom.

Icoon cta vraag oranje Icoon cta vraag wit1

Stel ons een vraag