Stel ons een vraag

Interview Mevrouw de Boer – bewoner mantelzorgwoning

‘Boxtom voldoet aan de prijs, snelheid en denkt mee’

Boxtom interview pagina de boer

Mevrouw de Boer woont samen met haar man in een mantelzorgwoning, bij haar schoonouders. Zij zijn nog niet toe aan de stap richting een verzorgingstehuis, maar hebben wel behoefte aan de nodige hulp. Zo zijn ze gezamenlijk tot de oplossing gekomen om vijf units te plaatsen. Mevrouw de Boer vertelt meer over dit proces en het advies van Boxtom.

Wat was voor u de reden om op zoek te gaan naar een mantelzorgwoning?

‘Mijn man sleutelt graag aan auto’s en heeft hier de ruimte om dat te doen. Ik heb op deze plek paarden staan waar ik vaak te vinden ben. Ook omdat mijn schoonouders en tante hier wonen. Het idee om een unit te plaatsen bestaat al heel lang, maar dat mocht acht jaar geleden niet. Destijds was het een vereiste om tegen een bestaande woning aan te bouwen, nu is dat gelukkig anders. Toen we erachter kwamen dat we nu wel een mantelzorgwoning mochten plaatsen, ging het snel. Wij wonen op dit moment in de mantelzorgwoning tot mijn schoonouders niet meer uit de voeten kunnen, dan wisselen we simpelweg om. Mijn schoonouders zijn superblij met dit besluit!’

 

Wanneer is de knoop doorgehakt en hoe snel is het proces toen verlopen?

‘Wij zijn in november gaan oriënteren, begin december hebben we de aankoop gedaan en in maart was de plaatsing. De levertijd was veel sneller dan wij in het begin dachten, dat was een grote meevaller. De medewerkers van Boxtom hebben ons goed geadviseerd! Zo konden we vanuit ons oude huis rechtstreeks in de mantelzorgwoning en dat heeft ons een hoop gedoe bespaard. In een vroeg stadium ben ik al naar de gemeente gegaan om te kijken wat mogelijk was. Zij vertelden ons dat we geen vergunning nodig hadden om de woonunit te plaatsen, ideaal.’

 

Wat waren belangrijke criteria en randvoorwaarden waar jullie bij aanvang naar keken?

‘Voor ons was de prijs het belangrijkst en ook of we de woning geschikt konden maken voor mijn schoonouders en tante. We hebben de woning zo ingedeeld dat de badkamer tussen de slaapkamers ligt, dat was voor ons essentieel. Zo hebben we allemaal onze privacy, ook al wonen we samen. Dat betekende wel dat we samen met de medewerkers van Boxtom aangepaste tekeningen hebben gemaakt voor vijf woonunits en twee slaapkamers. We wilden graag aanzienlijk wat ruimte om comfortabel te kunnen leven en dat was gelukkig mogelijk. Tijdens het tweede bezoek hebben we alle wensen nogmaals concreet besproken en daarna is een offerte gemaakt. Wij vonden de offerte heel duidelijk en waren het ermee eens. Het grote voordeel voor ons was dat we de woonunit eerst twee maanden hebben gehuurd en daarna over zijn gegaan tot de koop. Zo konden we de woning direct gebruiken, terwijl onze oude woning nog niet overgedragen was. Dat noem ik meedenken!’

 

Heeft u nog met meerdere partijen om de tafel gezeten?

‘We zijn alleen bij Boxtom geweest, daar hadden we vanaf de start een goed gevoel bij. Op internet hebben we nog wel een poging gedaan naar houten woningen en chaletjes, maar die zijn ontzettend duur. Daar zijn we uiteindelijk op afgehaakt. Op de site van Boxtom stond duidelijke informatie met realistische prijzen, daarom zijn we niet eens verder gaan zoeken. Terugkijkend op het proces zijn we blij dat we met Boxtom in zee zijn gegaan! Wijzelf, onze schoonouders en mijn tante zijn allemaal tevreden met de woonunits, ik zou Boxtom bij iedereen aanraden.’

Bent u benieuwd wat Boxtom voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees een van onze andere klantverhalen

Boxtom interview pagina dijkstra mantelzorgwoning

Interview Mevrouw Dijkstra – mantelzorger

‘Boxtom zorgde bij elke stap voor duidelijkheid en kwaliteit’

Mevrouw Dijkstra is mantelzorger van haar moeder. Ze woont met haar man in de hoofdwoning en haar moeder verblijft zelfstandig in de mantelzorgwoning op het erf. Mevrouw Dijkstra heeft recentelijk de mantelzorgwoning voor haar moeder aangeschaft en vertelt graag over haar ervaringen.

Boxtom interview pagina de boer

Interview Mevrouw de Boer – bewoner mantelzorgwoning

‘Boxtom voldoet aan de prijs, snelheid en denkt mee’

Mevrouw de Boer woont samen met haar man in een mantelzorgwoning, bij haar schoonouders. Zij zijn nog niet toe aan de stap richting een verzorgingstehuis, maar hebben wel behoefte aan de nodige hulp. Zo zijn ze gezamenlijk tot de oplossing gekomen om vijf units te plaatsen. Mevrouw de Boer vertelt meer over dit proces en het advies van Boxtom.

mantelzorgwoning Boxtom interview pagina bakker

Interview Meneer Bakker – bewoner mantelzorgwoning

‘Er zijn veel opties wat betreft maatwerk in de mantelzorgwoning!’

Sinds de vrouw van Meneer Bakker een aantal jaar geleden is overleden, is hij alleenstaand. Meneer Bakker besloot een mantelzorgwoning aan te schaffen en in de tuin te plaatsen, zodat zijn zoon in zijn huis kon gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Meneer Bakker vertelt over dit proces.

Woonunit Boxtom interview pagina jansen

Interview Meneer Jansen – bewoner mantelzorgwoning

‘Bij Boxtom voelden we ons echt gehoord en begrepen’

Meneer Jansen woont met zijn vrouw in het buitengebied bij zijn dochter en schoonzoon op het terrein. De kinderen en kleinkinderen zien ze dagelijks. Ze vinden het heerlijk om zo dicht bij de familie te zijn en staan volledig achter hun beslissing om in een mantelzorgwoning te gaan wonen. Meneer Jansen deelt zijn ervaringen over Boxtom en de woning waar ze nu in wonen.

Boxtom mantelzorgwoning interview pagina de vries

Interview Meneer de Vries – bewoner mantelzorgwoning

‘Ik ben 100% tevreden over Boxtom!’

Meneer de Vries woont in een mantelzorgwoning bij zijn zoon en kleinkinderen op het erf. Dat zorgt voor dagelijkse fijne momenten met de hele familie, iets waar Meneer de Vries erg van geniet. Hij moest destijds op korte termijn schakelen, omdat zijn gezondheid achteruitging. Meneer de Vries brengt het proces in kaart en vertelt over zijn ervaringen met Boxtom.

Icoon cta vraag oranje Icoon cta vraag wit1

Stel ons een vraag